Lukk
Søk
Bilde for kategori Bøker

Bøker

3 Produkter i Grid 4 Produkter i Grid Liste

Et liv ute: To unge mennesker, et helt år ute i det fri

Omtale fra Fri Flyt:

Et liv ute er boken om to menneskers møte med den storslagne skandinaviske naturen.

De fleste har en eller annen form for drøm. For Elise Theoline og Andreas Skagøy handler drømmen om et liv med enkle midler, sterke opplevelser og mestring, gjennom et allsidig og godt friluftsliv. De solgte leiligheten og forlot jobb og studier i jakten på noe større enn seg selv. De fant det de lette etter blant villrein, furuskog og forblåste vinterfjell.

Gjennom Et liv ute får du følge dem på ferden. Villreinjakt i Sunndalsfjella, storfugljakt i Nord-Sverige, isfiske i Øst-Finnmark, toppturer på ski i Lyngsalpene og kajakkpadling i Lofoten er bare noen av opplevelsene leseren får bli med på.

Et liv ute lar deg oppleve villmarka fra innsiden, gjennom eventyrene til det unge ekteparet. Bli med og kjenn på følelsen av å stå midt i salen når naturen byr opp til dans!

De er med i tv-serien Eventyrjenter på NRK1, og her er boka.
kr 400

Et Ute: Turkokeboka

Omtale fra Fri Flyt:

God mat på tur kan lyfta turopplevinga mange hakk. Turmatboka ET UTE inneheld alt du treng for å verta den nye favorittkokken på turen. Her får du tipsa du treng til alt frå enkle rettar som er raske å laga, til tre-rettars menyar og handleliste for vekeslange turar – heile tida med ei tanke om at det skal væra enkelt å laga og ikkje minst godt å eta.

Er det eitt feitt kva du et på tur? Korleis tappar du bjørkesaft? Og kva med å laga mat på stubbebål, i kokegrop eller i sjusteinsomn?

Alt dette får du svar på i turkokeboka ET UTE, og undervegs får du vite alt frå kor langt du kjem på energien du får i deg, korleis du kan planleggja og pakka turmaten, til kva slag utstyr du bør ha med. Her lærer du om tørking av turmaten, slik at du får betre plass og sparar vekt. Boka har et eige kapittel med råd for den som har allergiar eller av andre grunnar ikkje kan ete alle matvarar.

Boka er delt opp slik at du finn mat du kan laga klart heime og eta ute, eller du kan bla deg fram til dei rettane du kan laga frå botn ute på tur. Med over 80 oppskrifter på både middagar, snacks og desserter finn du garantert noko du ikkje har prøvd før – og som set ein ekstra spiss på turen.

Forfattereren
Sigrid Henjum (f.1983) kjem frå Leikanger i Sogn og er utdanna sjukepleiar. Ho bur i Sogndal der ho driv Sogndal Lodge & Guiding og jobbar som både kokk, føredragshaldar og turguide. Sigrid har mellom mykje anna sykla Noreg på langs, gått på over Grønlandsisen og padla kajakk rundt både Sør Georgia og Nordaustlandet.
kr 350

Everest - Den tunge veien ; Gangdal, Jon og O. Holm, Arne

Omtale fra forlaget:
Den norske Everest-ekspedisjonen -94 var i ferd med å klatre en av de hardeste rutene på verdens høyeste fjell da ni klatrere ble tatt av snøskred, og en sherpa omkom. Men forut for den ytre dramatikken som forvandlet Norges største klatreekspedisjon til en tragedie, lå det store, indre spenninger.
Everest - Den tunge veien er en usminket dobbeltfortelling om hvordan 22 norske individualister sliter for å bli et godt lag med en god leder. I kontrast til denne vestlige egoisme står skildringene av det uselviske sherpafolket i Nepal, og deres utarmede brødre og søstre i Dalai Lamas tapte rike, Tibet.
kr 500

Fjellquiz

Omtale fra Fri Flyt:

Fjellquiz er en perfekt bok for værfaste dager i telt eller foran peisen på hytta! I boka får du mer enn 550 fjellrelaterte spørsmål.

I tillegg til å inneholde hundrevis av spørsmål fra Norges mest populære fjellområder har Fjellquiz spørsmål fra fjellområder i hele verden – og blant annet kapitler om førstebestigninger, Turistforenings-hytter, fjellitteratur og norske bragder.

Boka er liten og kompakt og derfor lett å ha med på tur!

De geografiske spørsmålene i Fjellquiz er delt inn etter fjellområder.

Har du boka med på tur, er det lett å bla seg fram til området du er i – og svare på spørsmålene derfra! Den er laget i samarbeid med DNT ung.
kr 120

Førstehjelp på tur: Fjell, høyde- og reisemedisin

Omtale fra Fri Flyt:

Bokens omslag og sterke sider er vannavstøtende, og dermed også bedre rustet for mange værharde år i fjellet.

FØRSTEHJELP PÅ TUR er en bok som bør være basispensum for alle som ferdes i fjellet. Norges første medisinske håndbok henvender seg til alle som skal på tur, ekspedisjoner eller reiser til fjerne himmelstrøk. På en lettfattelig måte forklarer boka hvordan du skal unngå ulykker på tur og hva du skal gjøre hvis noen blir skadet eller syke underveis.

Konkrete eksempler og instruktive illustrasjoner og fotografier gjør det lettere å yte hjelp inntil den skadde er under behandling av kvalifisert helsepersonell. Boka har en form som gjør at den egner seg svært godt også for de som ikke har medisinske forkunnskaper.
I boka lærer du både livreddende førstehjelp og hvilke tiltak som trengs ved mindre alvorlige skader for at turen likevel kan fortsette!

“Skal du velge reiselitteratur er “Førstehjelp på tur” førstevalget! Anbefales!... Denne boken blir mitt faste turfølge herretter!”

Olav Harlem, Skiforeningens blad ”Snø & Ski”

"Dette er intet mindre enn fjellfolkets førstehjelpsbibel. Innholdet bør inngå i basiskunnskapen hos alle aktive fjellsportutøvere. Oppbevares i topplokket."
-Forfatter og friluftsmann Stein P Aasheim

Skrevet av Lena Fauske og Øyvind S. Bruland (red.)
kr 250

Haute Route: På ski gjennom Alpene

Omtale fra Fri Flyt:

Skisporet går gjennom et av verdens vakreste fjellandskap. Underveis bor du på fantastiske betjente fjellhytter som klorer seg fast på stupkanten, høyere til værs enn Galdhøpiggen. Haute Route, «Den høye vegen», ble første gang gått på ski i 1903. I dag legger 3-4000 skientusiaster hvert år ut fra Chamonix for å gå den originale flerdagers skituren til Zermatt eller Saas-Fee i Sveits.

Haute Route – På ski gjennom Alpene er den første norskspråklige guideboken til turen som alle skiturentusiaster drømmer om å gjøre minst en gang i livet. Her finner du alt du trenger av informasjon, enten du ønsker å gå den klassiske ruta fra Chamonix til Zermatt eller har siktet deg inn på en av de andre variantene som finnes. Boka har detaljerte etappebeskrivelser av åtte ulike ruter, inkludert de mest brukte: Den klassiske Haute Route, Verbier-varianten, Haute Route Bertol og ruter videre østover fra Zermatt til Saas-Fee. For deg som er lysten på topptur finnes rutebeskrivelse til seks 4000 meter-fjell der du kan komme deg helt eller nesten til topps på ski.

Rutene er tegnet inn på gode kart fra Det sveitsiske kartverket. I tillegg finner du alt du trenger av informasjon for å planlegge en tur, enten du vil gå med en profesjonell guide eller finne veien på egenhånd, og massevis med fine bilder. Boka inneholder et kapittel om snøskred skrevet av Varsom.no-guru Markus Landrø i NVE og et kapittel om breferdsel skrevet av Anders Bahr, mannen som har verdensrekord i Haute Route-guiding.

Forfatteren
Bjørn Lytskjold (f. 1955) vokste opp ved foten av Ulriken i Bergen, fjellet der han gikk sine aller første skiturer i bratt lende. Med årene har han gått mange høyfjellsturer i blant annet Jotunheimen, Troms og Marokko. Det første forsøket på å gå den originale Haute Route ble avbrutt grunnet uvær i Verbier i 1986.

Med årene har han gått ulike Haute Route-varianter i Alpene 15 ganger. Han er utdannet sivilingeniør, bor i Oslo og jobber til daglig med kart og kartverktøy i NVE. Haute Route – På ski gjennom Alpene er hans første bok.
kr 400

Helt ute: Et skråblikk på fjellfolk, skiturer, turistforeningshytter og løping generelt

Omtale fra Fri Flyt:

Advarsel: Denne boka bør leses minst 1000 meter over havet.

Et skråblikk på fjellfolk, skiturer, turistforeningsaktiviteter og jogging generelt.

Eivind Eidslott har vært en av Norges fremste friluftsjournalister siden han startet skimagasinet Fri Flyt i 1998. Han har skrevet reportasjer fra fjellturer i inn-og utland, han har portrettert kjente friluftsmennesker og gitt ut flere bøker -sist den prisbelønte boka «Fjellbarna».

Eivind Eidslott ser ofte det humoristiske i det norske friluftslivet, i fjellfolks vaner og uvaner, i dialogene mellom fremmede på turistforeningshyttene. Ikke minst er han selvironisk på vegne av sitt eget friluftsliv og sine egne turer.I over 15 år har han publisert petiter om friluftsliv for publikasjoner som Ute, Dagbladet, Dagens Næringsliv og Fjell og Vidde. Ifølge forståsegpåere kan virkemidlene i en petit være allusjon, ordspill, parodi, ironi, dramatisering, språklige bilder, overraskende vendinger, besjeling, overdrivelse, underdrivelse, oppramsing, symmetribrudd eller muntlighet. Eidslott kan på ingen måte love at alle disse virkemidlene er med i denne boka, men han sier i en kommentar: «Jeg har forsøkt så godt jeg kan» (sitat slutt).
kr 350

Høgruta i Jotunheimen: 5 dager på alpin skitur i Norges høyeste fjell

Omtale fra Fri Flyt:
Høgruta i Jotunheimen er guideboka og inspirasjonskilden for alle som skal gå turen eller drømmer om en gang å gjøre det. Den er et fantastisk minne for de som allerede har gått Høgruta.

Etter å ha reist verden rundt på jakt etter de største skiopplevelsene, vendte frikjøringsproffen Stian Hagen nesa hjemover. Han dro til Jotunheimen, en verden av ville og snødekte fjell, som ennå venter på å bli oppdaget av moderne skientusiaster. Ideen om en ny rute fra hytte til hytte, med nedkjøringer fra de høyeste fjellene i Norge, ble skapt foran peisen på Leirvassbu. Siden starten i 2014, har hundrevis av mennesker gått Høgruta i Jotunheimen, Norges svar på Alpenes Haute Route.

I boka finner du turkart i målestokk 1:50.000 og flyfoto med inntegnede ruter. Den er gjennomillustrert med flotte bilder. Høgruta i Jotunheimen gir deg i tillegg masse nyttig informasjon om hvordan du kan planlegge en flerdagers alpin skitur i Jotunheimen, med eller uten hjelp fra en profesjonell guide.

Forfatteren
Stian Hagen (f. 1974) er profesjonell skikjører og tindevegleder bosatt i Chamonix i Frankrike. Høgruta i Jotunheimen er hans første bok.
kr 400