Lukk
Søk
Bilde for kategori Bøker

Bøker

3 Produkter i Grid 4 Produkter i Grid Liste

Den lille snøskredboka: Alt du trenger å vite om snøskred på en enkel måte

Omtale fra Fri Flyt:

Den lille snøskredboka av Kjetil Brattlien har siden førsteutgaven i 2008 vært Norges mest brukte og mest solgte skredbok.

"Den lille snøskredboka er den nyttigste skredboka for vanlige fjellskiløpere vi har lest."

Fjell og Vidde

Ny utgave med viktige endringer :
•Skredtrygge turer kan nå gjennomføres med riktig bruk av den detaljerte og gode skredvarslingen på varsom.no. Du trenger ikke lenger være din egen skredekspert, og alt ekspert-stoffet er nå flyttet til den siste delen av boka.

•Boka er oppdatert med ny kunnskap om skred og hvordan ulykker kan forebygges.

•Det er nytt stoff om skredvarsling, skredproblemer og hvordan du kan bruke skredvarslet slik at du kommer trygt hjem.

•Den menneskelige faktor har fått større plass.

•Betydningen av klimaendringer er omtalt.

Boka har hatt suksess fordi den på en enkel og pedagogisk måte gir livsviktig kunnskap både til folk som går vanlige skiturer i fjellet og til toppturentusiasten som kjører på ski i bratt og skredfarlig terreng. Boka egner seg både for de som ikke kan noe om snøskred, og for alle som kan mye om skred og ønsker å bli oppdatert i faget.

Om forfatteren
Kjetil Brattlien (f. 1964) er skredekspert og har siden 1993 vært ansatt ved Norges Geotekniske Institutt (NGI). Han er utdannet sivilingeniør fra NTH i Trondheim og fra University of Utah i USA. Gjennom sitt yrke og sitt eget friluftsliv har han tilegnet seg en unik kunnskap om skred. Han er kjent fra media og fra en lang rekke kurs og foredrag med teoretisk og praktisk kunnskapsoverføring til alle som søker skredkunnskap. Kjetils friluftsliv har i 30 år bl.a. inneholdt skikjøring, skigåing og klatring.
kr 350

Et liv ute: To unge mennesker, et helt år ute i det fri

Omtale fra Fri Flyt:

Et liv ute er boken om to menneskers møte med den storslagne skandinaviske naturen.

De fleste har en eller annen form for drøm. For Elise Theoline og Andreas Skagøy handler drømmen om et liv med enkle midler, sterke opplevelser og mestring, gjennom et allsidig og godt friluftsliv. De solgte leiligheten og forlot jobb og studier i jakten på noe større enn seg selv. De fant det de lette etter blant villrein, furuskog og forblåste vinterfjell.

Gjennom Et liv ute får du følge dem på ferden. Villreinjakt i Sunndalsfjella, storfugljakt i Nord-Sverige, isfiske i Øst-Finnmark, toppturer på ski i Lyngsalpene og kajakkpadling i Lofoten er bare noen av opplevelsene leseren får bli med på.

Et liv ute lar deg oppleve villmarka fra innsiden, gjennom eventyrene til det unge ekteparet. Bli med og kjenn på følelsen av å stå midt i salen når naturen byr opp til dans!

De er med i tv-serien Eventyrjenter på NRK1, og her er boka.
kr 400

Everest - Den tunge veien ; Gangdal, Jon og O. Holm, Arne

Omtale fra forlaget:
Den norske Everest-ekspedisjonen -94 var i ferd med å klatre en av de hardeste rutene på verdens høyeste fjell da ni klatrere ble tatt av snøskred, og en sherpa omkom. Men forut for den ytre dramatikken som forvandlet Norges største klatreekspedisjon til en tragedie, lå det store, indre spenninger.
Everest - Den tunge veien er en usminket dobbeltfortelling om hvordan 22 norske individualister sliter for å bli et godt lag med en god leder. I kontrast til denne vestlige egoisme står skildringene av det uselviske sherpafolket i Nepal, og deres utarmede brødre og søstre i Dalai Lamas tapte rike, Tibet.
kr 500

Førstehjelp på tur: Fjell, høyde- og reisemedisin

Omtale fra Fri Flyt:

Bokens omslag og sterke sider er vannavstøtende, og dermed også bedre rustet for mange værharde år i fjellet.

FØRSTEHJELP PÅ TUR er en bok som bør være basispensum for alle som ferdes i fjellet. Norges første medisinske håndbok henvender seg til alle som skal på tur, ekspedisjoner eller reiser til fjerne himmelstrøk. På en lettfattelig måte forklarer boka hvordan du skal unngå ulykker på tur og hva du skal gjøre hvis noen blir skadet eller syke underveis.

Konkrete eksempler og instruktive illustrasjoner og fotografier gjør det lettere å yte hjelp inntil den skadde er under behandling av kvalifisert helsepersonell. Boka har en form som gjør at den egner seg svært godt også for de som ikke har medisinske forkunnskaper.
I boka lærer du både livreddende førstehjelp og hvilke tiltak som trengs ved mindre alvorlige skader for at turen likevel kan fortsette!

“Skal du velge reiselitteratur er “Førstehjelp på tur” førstevalget! Anbefales!... Denne boken blir mitt faste turfølge herretter!”

Olav Harlem, Skiforeningens blad ”Snø & Ski”

"Dette er intet mindre enn fjellfolkets førstehjelpsbibel. Innholdet bør inngå i basiskunnskapen hos alle aktive fjellsportutøvere. Oppbevares i topplokket."
-Forfatter og friluftsmann Stein P Aasheim

Skrevet av Lena Fauske og Øyvind S. Bruland (red.)
kr 250

Haute Route: På ski gjennom Alpene

Omtale fra Fri Flyt:

Skisporet går gjennom et av verdens vakreste fjellandskap. Underveis bor du på fantastiske betjente fjellhytter som klorer seg fast på stupkanten, høyere til værs enn Galdhøpiggen. Haute Route, «Den høye vegen», ble første gang gått på ski i 1903. I dag legger 3-4000 skientusiaster hvert år ut fra Chamonix for å gå den originale flerdagers skituren til Zermatt eller Saas-Fee i Sveits.

Haute Route – På ski gjennom Alpene er den første norskspråklige guideboken til turen som alle skiturentusiaster drømmer om å gjøre minst en gang i livet. Her finner du alt du trenger av informasjon, enten du ønsker å gå den klassiske ruta fra Chamonix til Zermatt eller har siktet deg inn på en av de andre variantene som finnes. Boka har detaljerte etappebeskrivelser av åtte ulike ruter, inkludert de mest brukte: Den klassiske Haute Route, Verbier-varianten, Haute Route Bertol og ruter videre østover fra Zermatt til Saas-Fee. For deg som er lysten på topptur finnes rutebeskrivelse til seks 4000 meter-fjell der du kan komme deg helt eller nesten til topps på ski.

Rutene er tegnet inn på gode kart fra Det sveitsiske kartverket. I tillegg finner du alt du trenger av informasjon for å planlegge en tur, enten du vil gå med en profesjonell guide eller finne veien på egenhånd, og massevis med fine bilder. Boka inneholder et kapittel om snøskred skrevet av Varsom.no-guru Markus Landrø i NVE og et kapittel om breferdsel skrevet av Anders Bahr, mannen som har verdensrekord i Haute Route-guiding.

Forfatteren
Bjørn Lytskjold (f. 1955) vokste opp ved foten av Ulriken i Bergen, fjellet der han gikk sine aller første skiturer i bratt lende. Med årene har han gått mange høyfjellsturer i blant annet Jotunheimen, Troms og Marokko. Det første forsøket på å gå den originale Haute Route ble avbrutt grunnet uvær i Verbier i 1986.

Med årene har han gått ulike Haute Route-varianter i Alpene 15 ganger. Han er utdannet sivilingeniør, bor i Oslo og jobber til daglig med kart og kartverktøy i NVE. Haute Route – På ski gjennom Alpene er hans første bok.
kr 400

Helt ute: Et skråblikk på fjellfolk, skiturer, turistforeningshytter og løping generelt

Omtale fra Fri Flyt:

Advarsel: Denne boka bør leses minst 1000 meter over havet.

Et skråblikk på fjellfolk, skiturer, turistforeningsaktiviteter og jogging generelt.

Eivind Eidslott har vært en av Norges fremste friluftsjournalister siden han startet skimagasinet Fri Flyt i 1998. Han har skrevet reportasjer fra fjellturer i inn-og utland, han har portrettert kjente friluftsmennesker og gitt ut flere bøker -sist den prisbelønte boka «Fjellbarna».

Eivind Eidslott ser ofte det humoristiske i det norske friluftslivet, i fjellfolks vaner og uvaner, i dialogene mellom fremmede på turistforeningshyttene. Ikke minst er han selvironisk på vegne av sitt eget friluftsliv og sine egne turer.I over 15 år har han publisert petiter om friluftsliv for publikasjoner som Ute, Dagbladet, Dagens Næringsliv og Fjell og Vidde. Ifølge forståsegpåere kan virkemidlene i en petit være allusjon, ordspill, parodi, ironi, dramatisering, språklige bilder, overraskende vendinger, besjeling, overdrivelse, underdrivelse, oppramsing, symmetribrudd eller muntlighet. Eidslott kan på ingen måte love at alle disse virkemidlene er med i denne boka, men han sier i en kommentar: «Jeg har forsøkt så godt jeg kan» (sitat slutt).
kr 350

Kortreist: 70 fine hengekøyeturer fra Norges 15 største byer

Omtale fra forlaget:

Denne boken beskriver 70 overnattingsturer, i hengekøye og i telt, i nærhet til Norges 15 største byer. Her er turer for alle, uansett alder eller tidligere erfaring, under én time fra bysentrum. Boken gir konkrete tips til hvordan du kan få friluftslivet til å bli en større del av hverdagen din.

Du trenger ikke å fly halve landet rundt for å få sterke naturopplevelser. Du finner dem bak huset ditt. Det eneste du trenger å gjøre, er å pakke sekken og velge bort sofaen til fordel for en natt i naturen. Hva venter du på?

Turbyene i boka er Arendal, Bergen, Bodø, Drammen, Fredrikstad, Sarpsborg, Haugesund, Kristiansand, Moss, Oslo, Sandefjord, Skien, Porsgrunn, Stavanger, Sandnes, Trondheim, Tønsberg og Ålesund.

Forfattere: Stine Schultz Heireng, Hege Schultz Heireng
Utgivelsesår: 2019
272 sider
1. utgave
Bokmål
kr 400

Norges fjelltopper over 2000 meter - bind 2

Omtale fra forlaget:

Dette er fjerde utgave av bokverket «Norges fjelltopper over 2000 meter». Til forskjell fra tidligere, utgis det denne gang i to bind. Som før er det et rikt illustrert verk, som tar for seg alle fjelltopper over 2000 meter i landet: Fra Dovrefjell i nord, Jostedalsbreen i vest, Rondane i øst til Jotunheimen i sør - i tillegg til den norske vulkanøya Jan Mayen.

Bind 1 omfatter innledningen samt alle deler av Jotunheimen foruten Hurrungane, mens bind 2 inneholder Hurrungane, Dovrefjell, Breheimen/Jostedalsbreen, Rondane og Jan Mayen i tillegg til en rekke temakapitler.

Dette er boka både for deg som allerede har stiftet bekjentskap med de høyeste fjelltoppene i landet vårt, men også for deg som er glad i fjellnaturen og nysgjerrig på toppturer i alle vanskelighetsgrader. Det er boka for peisestua, til planlegging og etterarbeidelse av turer - kort og godt, boka for deg som er glad i topper, tinder og norsk fjellnatur!
kr 500