Lukk
Søk
Bilde for kategori BØKER

BØKER

3 Produkter i Grid 4 Produkter i Grid Liste

Et liv ute: To unge mennesker, et helt år ute i det fri

Omtale fra Fri Flyt:

Et liv ute er boken om to menneskers møte med den storslagne skandinaviske naturen.

De fleste har en eller annen form for drøm. For Elise Theoline og Andreas Skagøy handler drømmen om et liv med enkle midler, sterke opplevelser og mestring, gjennom et allsidig og godt friluftsliv. De solgte leiligheten og forlot jobb og studier i jakten på noe større enn seg selv. De fant det de lette etter blant villrein, furuskog og forblåste vinterfjell.

Gjennom Et liv ute får du følge dem på ferden. Villreinjakt i Sunndalsfjella, storfugljakt i Nord-Sverige, isfiske i Øst-Finnmark, toppturer på ski i Lyngsalpene og kajakkpadling i Lofoten er bare noen av opplevelsene leseren får bli med på.

Et liv ute lar deg oppleve villmarka fra innsiden, gjennom eventyrene til det unge ekteparet. Bli med og kjenn på følelsen av å stå midt i salen når naturen byr opp til dans!

De er med i tv-serien Eventyrjenter på NRK1, og her er boka.
kr 400

EteUte Kokebok - Turmat og matlaging utendørs

Kokebok #eteute av Hilde Grøtte

Forord:
«Denne turmat-kokeboka har blitt til i Koronaens tid. Den er et resultat av plutselig mye fritid, kombinert med stor interesse for matlaging utendørs. Nå som sportsbutikkene er tom på lageret for stormkjøkken, alle slags brennere, hengekøyer og annet turutstyr kan denne lille inspirasjonskokeboka bidra til at du får lyst til å eksperimentere deg videre fra pølser og posemat? Mitt håp er at alle som nå har kjøpt seg turutstyr vil fortsette å bruke dette når sydenflyene igjen begynner å gå. God tur!»

«Jeg har valgt ut noen av mine favorittoppskrifter, beskrevet framgangsmåte og fylt på med tips til hvordan du kan endre, utvide eller avansere oppskriften. Det er slik mine oppskrifter blir til. Håper du blir inspirert til å lage mat enten det er på fjellet, ved sjøen eller i 100-meterskogen. Du kan jo be en god venn ut på middag?»
- Hilde

Boken bugner av gode tips til enkel og smakfull turmat med beskrivende bilder. Boken har et mykt smussomslag i plast, slik at du kan ta med deg boken i sekken på tur.
kr 190

Everest - Den tunge veien ; Gangdal, Jon og O. Holm, Arne

Omtale fra forlaget:
Den norske Everest-ekspedisjonen -94 var i ferd med å klatre en av de hardeste rutene på verdens høyeste fjell da ni klatrere ble tatt av snøskred, og en sherpa omkom. Men forut for den ytre dramatikken som forvandlet Norges største klatreekspedisjon til en tragedie, lå det store, indre spenninger.
Everest - Den tunge veien er en usminket dobbeltfortelling om hvordan 22 norske individualister sliter for å bli et godt lag med en god leder. I kontrast til denne vestlige egoisme står skildringene av det uselviske sherpafolket i Nepal, og deres utarmede brødre og søstre i Dalai Lamas tapte rike, Tibet.
kr 500

Førstehjelp på tur: Fjell, høyde- og reisemedisin

Omtale fra Fri Flyt:

Bokens omslag og sterke sider er vannavstøtende, og dermed også bedre rustet for mange værharde år i fjellet.

FØRSTEHJELP PÅ TUR er en bok som bør være basispensum for alle som ferdes i fjellet. Norges første medisinske håndbok henvender seg til alle som skal på tur, ekspedisjoner eller reiser til fjerne himmelstrøk. På en lettfattelig måte forklarer boka hvordan du skal unngå ulykker på tur og hva du skal gjøre hvis noen blir skadet eller syke underveis.

Konkrete eksempler og instruktive illustrasjoner og fotografier gjør det lettere å yte hjelp inntil den skadde er under behandling av kvalifisert helsepersonell. Boka har en form som gjør at den egner seg svært godt også for de som ikke har medisinske forkunnskaper.
I boka lærer du både livreddende førstehjelp og hvilke tiltak som trengs ved mindre alvorlige skader for at turen likevel kan fortsette!

“Skal du velge reiselitteratur er “Førstehjelp på tur” førstevalget! Anbefales!... Denne boken blir mitt faste turfølge herretter!”

Olav Harlem, Skiforeningens blad ”Snø & Ski”

"Dette er intet mindre enn fjellfolkets førstehjelpsbibel. Innholdet bør inngå i basiskunnskapen hos alle aktive fjellsportutøvere. Oppbevares i topplokket."
-Forfatter og friluftsmann Stein P Aasheim

Skrevet av Lena Fauske og Øyvind S. Bruland (red.)
kr 250

Haute Route: På ski gjennom Alpene

Omtale fra Fri Flyt:

Skisporet går gjennom et av verdens vakreste fjellandskap. Underveis bor du på fantastiske betjente fjellhytter som klorer seg fast på stupkanten, høyere til værs enn Galdhøpiggen. Haute Route, «Den høye vegen», ble første gang gått på ski i 1903. I dag legger 3-4000 skientusiaster hvert år ut fra Chamonix for å gå den originale flerdagers skituren til Zermatt eller Saas-Fee i Sveits.

Haute Route – På ski gjennom Alpene er den første norskspråklige guideboken til turen som alle skiturentusiaster drømmer om å gjøre minst en gang i livet. Her finner du alt du trenger av informasjon, enten du ønsker å gå den klassiske ruta fra Chamonix til Zermatt eller har siktet deg inn på en av de andre variantene som finnes. Boka har detaljerte etappebeskrivelser av åtte ulike ruter, inkludert de mest brukte: Den klassiske Haute Route, Verbier-varianten, Haute Route Bertol og ruter videre østover fra Zermatt til Saas-Fee. For deg som er lysten på topptur finnes rutebeskrivelse til seks 4000 meter-fjell der du kan komme deg helt eller nesten til topps på ski.

Rutene er tegnet inn på gode kart fra Det sveitsiske kartverket. I tillegg finner du alt du trenger av informasjon for å planlegge en tur, enten du vil gå med en profesjonell guide eller finne veien på egenhånd, og massevis med fine bilder. Boka inneholder et kapittel om snøskred skrevet av Varsom.no-guru Markus Landrø i NVE og et kapittel om breferdsel skrevet av Anders Bahr, mannen som har verdensrekord i Haute Route-guiding.

Forfatteren
Bjørn Lytskjold (f. 1955) vokste opp ved foten av Ulriken i Bergen, fjellet der han gikk sine aller første skiturer i bratt lende. Med årene har han gått mange høyfjellsturer i blant annet Jotunheimen, Troms og Marokko. Det første forsøket på å gå den originale Haute Route ble avbrutt grunnet uvær i Verbier i 1986.

Med årene har han gått ulike Haute Route-varianter i Alpene 15 ganger. Han er utdannet sivilingeniør, bor i Oslo og jobber til daglig med kart og kartverktøy i NVE. Haute Route – På ski gjennom Alpene er hans første bok.
kr 400

Kortreist: 70 fine hengekøyeturer fra Norges 15 største byer

Omtale fra forlaget:

Denne boken beskriver 70 overnattingsturer, i hengekøye og i telt, i nærhet til Norges 15 største byer. Her er turer for alle, uansett alder eller tidligere erfaring, under én time fra bysentrum. Boken gir konkrete tips til hvordan du kan få friluftslivet til å bli en større del av hverdagen din.

Du trenger ikke å fly halve landet rundt for å få sterke naturopplevelser. Du finner dem bak huset ditt. Det eneste du trenger å gjøre, er å pakke sekken og velge bort sofaen til fordel for en natt i naturen. Hva venter du på?

Turbyene i boka er Arendal, Bergen, Bodø, Drammen, Fredrikstad, Sarpsborg, Haugesund, Kristiansand, Moss, Oslo, Sandefjord, Skien, Porsgrunn, Stavanger, Sandnes, Trondheim, Tønsberg og Ålesund.

Forfattere: Stine Schultz Heireng, Hege Schultz Heireng
Utgivelsesår: 2019
272 sider
1. utgave
Bokmål
kr 400

Verdens fineste fjellturer: 40 turer på 5 kontinenter

Omtale fra Fri Flyt:

Visste du at Hong Kong har 300 kilometer med turstier?

Eller at Canadas vakreste turrute opprinnelig var ment for å evakuere skipbrudne?

Var du klar over at det er på fjelltur i Etiopia du får servert den aller beste turmaten og at du midt i jungelen på den karibiske øya Dominica kan gå tur til en innsjø som koker?

VERDENS FINESTE FJELLTURER tar deg med på fjelltur til over 40 turmål i hele verden. Gjennom over 200 inspirerende sider, kan du bli med til klassiske turmål som Machu Picchu i Peru, ikoniske Grand Canyon, majestetiske Patagonia og populære Kilimanjaro.

VERDENS FINESTE FJELLTURER tar deg også med til lett tilgjengelige turmål som Alpene, Færøyene, Skottland og Madeira. I tillegg til alle de mest kjente turmålene, kan du også bli med til avsidesliggende turmål langt, langt hjemmefra.

VERDENS FINESTE FJELLTURER forteller deg hvorfor du skal reise til fjellgorillaene i Rwanda, gå Milford Sounds på New Zealand, bestige Mt Fuji i Japan eller besøke annerledeslandet Bhutan der innbyggerne måler menneskelig lykke framfor bruttonasjonalprodukt.

VERDENS FINESTE FJELLTURER er full av inspirerende bilder og historier. Boka vil både være til inspirasjon for deg som drømmer om å bestige nesten 7000 meter høye Aconcagua i Argentina, for deg på storbyferie i Cape Town som setter av tid til en avstikker opp på Table Mountain og for deg som pakker med deg fjellsko i bagasjen når du reiser på sommerferie til Middelhavsøyene Mallorca eller Korsika.

Forfattere
VERDENS FINESTE FJELLTURER er skrevet av Trygve Sunde Kolderup og Maria Philippa Rossi.

Maria (f. 1984) reiste til utlandet første gang i bæremeis med den transibirske jernbanen. Siden den gang har hun besøkt nesten 70 land og blant annet vært på toppen av Aconcagua (6962 moh), Stok Kangri (6153 moh), Elbrus (5642 moh) og Kilimanjaro (5895 moh). Hun har tidligere vært redaktør av ekspedisjonsnettstedet gamme.no, og jobber nå som guideansvarlig i ekspedisjonsarrangøren Hvitserk.

Trygve Sunde Kolderup (f. 1978) er daglig leder i Hvitserk. Han har tidligere vært redaktør av friluftsmagasinet UTE og skrevet flere reise- og friluftsbøker, deriblant NORSKE PERLER og vært medforfatter av bestselgeren TOPPTURER I NORGE.

Mange av bildene i boka er tatt av turfotografen Matti Bernitz som blant annet har jobbet som fotograf for UTE og tv-serien 71Grader Nord.
kr 400