Lukk
Søk
Bilde for kategori BØKER

BØKER

3 Produkter i Grid 4 Produkter i Grid Liste

Den lille snøskredboka: Alt du trenger å vite om snøskred på en enkel måte

Revidert utgave!

Omtale fra Fri Flyt:

Den lille snøskredboka av Kjetil Brattlien har siden førsteutgaven i 2008 vært Norges mest brukte og mest solgte skredbok.

"Den lille snøskredboka er den nyttigste skredboka for vanlige fjellskiløpere vi har lest."

Fjell og Vidde

Ny utgave med viktige endringer :
•Skredtrygge turer kan nå gjennomføres med riktig bruk av den detaljerte og gode skredvarslingen på varsom.no. Du trenger ikke lenger være din egen skredekspert, og alt ekspert-stoffet er nå flyttet til den siste delen av boka.

•Boka er oppdatert med ny kunnskap om skred og hvordan ulykker kan forebygges.

•Det er nytt stoff om skredvarsling, skredproblemer og hvordan du kan bruke skredvarslet slik at du kommer trygt hjem.

•Den menneskelige faktor har fått større plass.

•Betydningen av klimaendringer er omtalt.

Boka har hatt suksess fordi den på en enkel og pedagogisk måte gir livsviktig kunnskap både til folk som går vanlige skiturer i fjellet og til toppturentusiasten som kjører på ski i bratt og skredfarlig terreng. Boka egner seg både for de som ikke kan noe om snøskred, og for alle som kan mye om skred og ønsker å bli oppdatert i faget.

Om forfatteren
Kjetil Brattlien (f. 1964) er skredekspert og har siden 1993 vært ansatt ved Norges Geotekniske Institutt (NGI). Han er utdannet sivilingeniør fra NTH i Trondheim og fra University of Utah i USA. Gjennom sitt yrke og sitt eget friluftsliv har han tilegnet seg en unik kunnskap om skred. Han er kjent fra media og fra en lang rekke kurs og foredrag med teoretisk og praktisk kunnskapsoverføring til alle som søker skredkunnskap. Kjetils friluftsliv har i 30 år bl.a. inneholdt skikjøring, skigåing og klatring.
kr 350

Et liv ute: To unge mennesker, et helt år ute i det fri

Omtale fra Fri Flyt:

Et liv ute er boken om to menneskers møte med den storslagne skandinaviske naturen.

De fleste har en eller annen form for drøm. For Elise Theoline og Andreas Skagøy handler drømmen om et liv med enkle midler, sterke opplevelser og mestring, gjennom et allsidig og godt friluftsliv. De solgte leiligheten og forlot jobb og studier i jakten på noe større enn seg selv. De fant det de lette etter blant villrein, furuskog og forblåste vinterfjell.

Gjennom Et liv ute får du følge dem på ferden. Villreinjakt i Sunndalsfjella, storfugljakt i Nord-Sverige, isfiske i Øst-Finnmark, toppturer på ski i Lyngsalpene og kajakkpadling i Lofoten er bare noen av opplevelsene leseren får bli med på.

Et liv ute lar deg oppleve villmarka fra innsiden, gjennom eventyrene til det unge ekteparet. Bli med og kjenn på følelsen av å stå midt i salen når naturen byr opp til dans!

De er med i tv-serien Eventyrjenter på NRK1, og her er boka.
kr 400

EteUte Kokebok - Turmat og matlaging utendørs

Kokebok #eteute av Hilde Grøtte

Forord:
«Denne turmat-kokeboka har blitt til i Koronaens tid. Den er et resultat av plutselig mye fritid, kombinert med stor interesse for matlaging utendørs. Nå som sportsbutikkene er tom på lageret for stormkjøkken, alle slags brennere, hengekøyer og annet turutstyr kan denne lille inspirasjonskokeboka bidra til at du får lyst til å eksperimentere deg videre fra pølser og posemat? Mitt håp er at alle som nå har kjøpt seg turutstyr vil fortsette å bruke dette når sydenflyene igjen begynner å gå. God tur!»

«Jeg har valgt ut noen av mine favorittoppskrifter, beskrevet framgangsmåte og fylt på med tips til hvordan du kan endre, utvide eller avansere oppskriften. Det er slik mine oppskrifter blir til. Håper du blir inspirert til å lage mat enten det er på fjellet, ved sjøen eller i 100-meterskogen. Du kan jo be en god venn ut på middag?»
- Hilde

Boken bugner av gode tips til enkel og smakfull turmat med beskrivende bilder. Boken har et mykt smussomslag i plast, slik at du kan ta med deg boken i sekken på tur.
kr 190

Everest - Den tunge veien ; Gangdal, Jon og O. Holm, Arne

Omtale fra forlaget:
Den norske Everest-ekspedisjonen -94 var i ferd med å klatre en av de hardeste rutene på verdens høyeste fjell da ni klatrere ble tatt av snøskred, og en sherpa omkom. Men forut for den ytre dramatikken som forvandlet Norges største klatreekspedisjon til en tragedie, lå det store, indre spenninger.
Everest - Den tunge veien er en usminket dobbeltfortelling om hvordan 22 norske individualister sliter for å bli et godt lag med en god leder. I kontrast til denne vestlige egoisme står skildringene av det uselviske sherpafolket i Nepal, og deres utarmede brødre og søstre i Dalai Lamas tapte rike, Tibet.
kr 500

Førstehjelp på tur: Fjell, høyde- og reisemedisin

Omtale fra Fri Flyt:

Bokens omslag og sterke sider er vannavstøtende, og dermed også bedre rustet for mange værharde år i fjellet.

FØRSTEHJELP PÅ TUR er en bok som bør være basispensum for alle som ferdes i fjellet. Norges første medisinske håndbok henvender seg til alle som skal på tur, ekspedisjoner eller reiser til fjerne himmelstrøk. På en lettfattelig måte forklarer boka hvordan du skal unngå ulykker på tur og hva du skal gjøre hvis noen blir skadet eller syke underveis.

Konkrete eksempler og instruktive illustrasjoner og fotografier gjør det lettere å yte hjelp inntil den skadde er under behandling av kvalifisert helsepersonell. Boka har en form som gjør at den egner seg svært godt også for de som ikke har medisinske forkunnskaper.
I boka lærer du både livreddende førstehjelp og hvilke tiltak som trengs ved mindre alvorlige skader for at turen likevel kan fortsette!

“Skal du velge reiselitteratur er “Førstehjelp på tur” førstevalget! Anbefales!... Denne boken blir mitt faste turfølge herretter!”

Olav Harlem, Skiforeningens blad ”Snø & Ski”

"Dette er intet mindre enn fjellfolkets førstehjelpsbibel. Innholdet bør inngå i basiskunnskapen hos alle aktive fjellsportutøvere. Oppbevares i topplokket."
-Forfatter og friluftsmann Stein P Aasheim

Skrevet av Lena Fauske og Øyvind S. Bruland (red.)
kr 250

Haute Route: På ski gjennom Alpene

Omtale fra Fri Flyt:

Skisporet går gjennom et av verdens vakreste fjellandskap. Underveis bor du på fantastiske betjente fjellhytter som klorer seg fast på stupkanten, høyere til værs enn Galdhøpiggen. Haute Route, «Den høye vegen», ble første gang gått på ski i 1903. I dag legger 3-4000 skientusiaster hvert år ut fra Chamonix for å gå den originale flerdagers skituren til Zermatt eller Saas-Fee i Sveits.

Haute Route – På ski gjennom Alpene er den første norskspråklige guideboken til turen som alle skiturentusiaster drømmer om å gjøre minst en gang i livet. Her finner du alt du trenger av informasjon, enten du ønsker å gå den klassiske ruta fra Chamonix til Zermatt eller har siktet deg inn på en av de andre variantene som finnes. Boka har detaljerte etappebeskrivelser av åtte ulike ruter, inkludert de mest brukte: Den klassiske Haute Route, Verbier-varianten, Haute Route Bertol og ruter videre østover fra Zermatt til Saas-Fee. For deg som er lysten på topptur finnes rutebeskrivelse til seks 4000 meter-fjell der du kan komme deg helt eller nesten til topps på ski.

Rutene er tegnet inn på gode kart fra Det sveitsiske kartverket. I tillegg finner du alt du trenger av informasjon for å planlegge en tur, enten du vil gå med en profesjonell guide eller finne veien på egenhånd, og massevis med fine bilder. Boka inneholder et kapittel om snøskred skrevet av Varsom.no-guru Markus Landrø i NVE og et kapittel om breferdsel skrevet av Anders Bahr, mannen som har verdensrekord i Haute Route-guiding.

Forfatteren
Bjørn Lytskjold (f. 1955) vokste opp ved foten av Ulriken i Bergen, fjellet der han gikk sine aller første skiturer i bratt lende. Med årene har han gått mange høyfjellsturer i blant annet Jotunheimen, Troms og Marokko. Det første forsøket på å gå den originale Haute Route ble avbrutt grunnet uvær i Verbier i 1986.

Med årene har han gått ulike Haute Route-varianter i Alpene 15 ganger. Han er utdannet sivilingeniør, bor i Oslo og jobber til daglig med kart og kartverktøy i NVE. Haute Route – På ski gjennom Alpene er hans første bok.
kr 400

Høgruta i Jotunheimen: 5 dager på alpin skitur i Norges høyeste fjell

Omtale fra Fri Flyt:

Høgruta i Jotunheimen er guideboka og inspirasjonskilden for alle som skal gå turen eller drømmer om en gang å gjøre det. Den er et fantastisk minne for de som allerede har gått Høgruta.

Etter å ha reist verden rundt på jakt etter de største skiopplevelsene, vendte frikjøringsproffen Stian Hagen nesa hjemover. Han dro til Jotunheimen, en verden av ville og snødekte fjell, som ennå venter på å bli oppdaget av moderne skientusiaster. Ideen om en ny rute fra hytte til hytte, med nedkjøringer fra de høyeste fjellene i Norge, ble skapt foran peisen på Leirvassbu. Siden starten i 2014, har hundrevis av mennesker gått Høgruta i Jotunheimen, Norges svar på Alpenes Haute Route.

I boka finner du turkart i målestokk 1:50.000 og flyfoto med inntegnede ruter. Den er gjennomillustrert med flotte bilder. Høgruta i Jotunheimen gir deg i tillegg masse nyttig informasjon om hvordan du kan planlegge en flerdagers alpin skitur i Jotunheimen, med eller uten hjelp fra en profesjonell guide.

Forfatteren
Stian Hagen (f. 1974) er profesjonell skikjører og tindevegleder bosatt i Chamonix i Frankrike. Høgruta i Jotunheimen er hans første bok.
kr 400

Kortreist: 70 fine hengekøyeturer fra Norges 15 største byer

Omtale fra forlaget:

Denne boken beskriver 70 overnattingsturer, i hengekøye og i telt, i nærhet til Norges 15 største byer. Her er turer for alle, uansett alder eller tidligere erfaring, under én time fra bysentrum. Boken gir konkrete tips til hvordan du kan få friluftslivet til å bli en større del av hverdagen din.

Du trenger ikke å fly halve landet rundt for å få sterke naturopplevelser. Du finner dem bak huset ditt. Det eneste du trenger å gjøre, er å pakke sekken og velge bort sofaen til fordel for en natt i naturen. Hva venter du på?

Turbyene i boka er Arendal, Bergen, Bodø, Drammen, Fredrikstad, Sarpsborg, Haugesund, Kristiansand, Moss, Oslo, Sandefjord, Skien, Porsgrunn, Stavanger, Sandnes, Trondheim, Tønsberg og Ålesund.

Forfattere: Stine Schultz Heireng, Hege Schultz Heireng
Utgivelsesår: 2019
272 sider
1. utgave
Bokmål
kr 400